A könyv megvásárlása után automatikus e-mailt küldünk a részletekkel!
Hazánk lakossága táplálkozásában közismert, hogy milyen elsőrendű jelentősége van a hús, illetve a hústermékek részarányának. Mezőgazdasági kultúránkból, állattenyésztési hagyományunkból adódóan kiemelkedik a sertéstenyésztés, a szaporasága, a gyors vágásérettsége, a viszonylag igénytelenebb tartási körülmények tették alkalmassá, hogy vidéken és a városok külső kerületeiben majdnem minden háznál hízlalnak sertést vágásra, így biztosítva a saját ízlésnek megfelelő sonka, kolbász, szalonna, zsír elkészítésével az éves házi ellátást.
A disznóvágás a népszokásnak egyik legnevezetesebb eseménye. A disznótor, ahogy még ma is nevezik, családi esemény. Összejön a család apraja-nagyja, sőt a barátok, szomszédok is, hogy közösen segítsenek, dolgozzanak, és munka után vidám hangulatban kóstolják meg munkájuk eredményét. Ennek a disznótorok az ország területén eltérőek, tájegységenként változnak, különböznek. Mások a szokások, mások az ízlések, és mégis mindenütt színesek. ha a rokonokat valami akadályozza a toron való részvételben, csomagban kapják meg a kóstolót.
Jelenlegi ára: 990 Ft
Az aukció vége: 2021-02-24 12:32 .
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése